ستاد بازسازی عتبات بزرگترین کارآفرین کشور است
![ستاد بازسازی عتبات بزرگترین کارآفرین کشور است ستاد بازسازی عتبات بزرگترین کارآفرین کشور است](https://sohreonline.ir/wp-content/uploads/2024/07/d04635d1e6ff4c839e50bff3bdb1bde6-300x190.jpeg)
به گزارش سهره آنلاین، علی داداشزاده دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در ۲۰ سال گذشته اقدامات عظیمی چون ساخت صحن و سرای حضرت زهرا (س) را به مساحت ۲۲۰ هزار متر مربع در جوار حرم حضرت امیرالمومنین (ع) در نجف انجام شده که یکی از ۱۹۵ پروژه کوچک و بزرگی است که با همراهی محبان اهل بیت (ع) در عتبات عالیات اجرا شده و یا در حال اجراست.
وی خاطرنشان کرد: توسعه حرم مطهر امیرالمومنین علی ابن ابی طالب (ع) از ۱۱ هزار متر مربع به ۲۱۱ هزار متر مربع در نتیجه همین اقدامات بوده و صحن و سرای عقیله بنیهاشم حضرت زینب (س) در کنار مرقد امام حسین (ع) نیز به مساحت ۱۵۰ هزار متر مربع در مرحله نازک کاری و بزرگترین پروژه در دست اجرای ستاد عتبات عالیات است که فاز اول از چهار فاز توسعه حرم سیدالشهدا (ع) محسوب می شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: طراحی و تملک اراضی این پروژه توسط برادران عراقی صورت گرفته و اجرای آن بر عهده ستاد و ایرانیان به عنوان تنها کشور دارنده اجازه اجرای پروژه مستقل در عتبات عالیه عراق است که شهید سلیمانی بنیانگذار این حرکت بزرگ بود.
وی گفت: آذربایجانشرقی همانگونه که در همه عرصهها پیشتاز است، در حوزه بازسازی عتبات نیز این مشخصه را حائز است، چرا که از سال ۷۹ و ۸۰ جمعی از تبریز برای بازسازی حرم امیرالمومنین (ع) به عراق عازم شدند و دو سال پس از این حرکت یعنی در سال ۸۲ ستاد بازسازی تاسیس شد.
داداشزاده در خصوص طرح شبهه هزینه کرد منابع ایرانیان در کشورهایی چون عراق نیز متذکر شد: ستاد بازسازی عتبات عالیات بزرگترین کارآفرین کشور است که بدون دریافت یک ریال از منابع دولتی و با استفاده از نذورات مردمی، این منابع را از طریق واحدها و کارخانجات و کارگاه های داخلی به مصالح و کالای ایرانی تبدیل کرده و علاوه بر ایجاد اشتغال در داخل از طریق نذورات و احسان مردمی، مصالح تولیدی را توسط هنرمندان و کارکنان و کارگران ایرانی در بازسازی حرم های بکار می گیرند.
وی ادامه داد: حتی در پروژههای پیمانی نیز هزینهها از طریق همین نذورات تامین می شود و اجرای طرح نیم ضریح تل زینبیه در آذربایجان شرقی و توسط هنرمندان استانی از آخرین اقدامات در این بخش است که تکمیل و برای نصب در صحن عقیله بنی هاشم در جوار حرم سیدالشهدا (ع) به عراق منتقل شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات استان تصریح کرد: ۱۴ ستاد منطقهای در نقاط مختلف آذربایجان شرقی برای دریافت احسان و نذورات محبان اهل بیت (ع) در قالب نقدی و یا نذورات طلا فعالیت می کنند و تعهد امسال استان ۲۰ هزار تومان به ازای هر نفر است که مبلغی حدود ۸۰ میلیارد تومان میشود.
وی یادآور شد: از طریق تفاهم نامه با شرکت ها و سازمانهای دولتی و خصوصی برای پرداخت این نذورات داوطلبانه در قالب کسر از حقوق اقدام می شود و پویش هوایی چون «هر دانش آموز یک آجر» نیز به عنوان یک پویش فرهنگی برای آشنا ساختن و ایجاد ارتباط دانش آموزان با ائمه اظهار و مشارکت در بازسازی عتبات عالیات از سال گذشته در حال اجراست.
داداشزاده ابراز کرد: در برخی شهرستانهای استان نیز طرح «حلقههای حرم ساز» به صورت آزمایشی در حال اجراست که هر فرد چند نفر از آشنایان و اطرافیانش را برای کمک به بازسازی عتبات جمع می کنند و با عقد تفاهمنامه با جهاد کشاورزی نیز نذور کشاورزان با عنوان «نذر حسینی» برای امور بازسازی جمع آوری می شود و در بخش عمومی نیز با عقد تفاهمنامه با بانکها علاقهمندان به بازسازی عتبات با پرداخت اقساط تسهیلات ارائه شده به ستاد عتبات عالیات در این امر مقدس شریک میشوند.
وی با اشاره به دیگر اقدام فرهنگی و هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات برای جلب مشارکت های مردمی اظهار داشت: در این طرح تعدادی از کاشیها با طرح نقوش بکار رفته در بازسازی عتبات و پشتنویسی شده به اسم دلدادگان اهل بیت به فروش میرسد و پس از نصب در حرمهای متبرک به خریداران این کاشیها اطلاعرسانی میشود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات آذربایجانشرقی صدور مجوز و پشتیبانی از مواکب حسینی در ایام محرم و اربعین را از دیگر وظایف این ستاد برشمرد و گفت: بر این اساس امسال تا کنون بیش از ۳۰ موکب در سامانه ستاد عتبات ثبت نام کرده اند و پیش بینی می کنم بر اساس سوابق سال های قبل، بیش از یکصد موکب آذربایجان شرقی در داخل کشور و در سطح استان و بیش از ۵۰ موکب در کشور عراق و در مسیر پیاده روی اربعین ارائه خدمات کنند.
وی تصریح کرد: هر ساله هماهنگیهای لازم برای برپایی مواکب در مبادی ورودی و خروجی استان به سمت مرز عراق در ایام محرم و اربعین صورت می گیرد، چرا که آذربایجانشرقی در مسیر تردد زائران کشورهایی چون ترکیه و آذربایجان قرار دارد که البته با توجه به خفقان دو ساله اخیر که در کشور آذربایجان اتفاق افتاده، محدودیت هایی برای سفر شیعیان این کشور از طریق استان به کشور عراق ایجاد شده است.
داداشزاده بیان داشت: در ۲۰ سال گذشته بیش از ۲۰ گروه از هنرمندان فرش آذربایجان شرقی برای روفه و مرمت فرشهای حرمهای مطهر به عتبات عالیه اعزام شدهاند.
برچسب ها :آذربایجان شرقی ، احسان ، عتبات عالیات ، مواکب ، نذورات مردمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0